ارتوکین چیست؟

ارتوکین چیست؟

خانه / تازه های سلامت / ارتوکین چیست؟

ارتوکین تراپی نوعی تزریق برای درمان بیماری آرتروز است که توسط دکتر ویلینگ در دوسلدورف کشور آلمان به وجود آمده است. آرتروز یا اُستئوآرتریت بیماری ورم مفاصل و استخوان‌های بدن انسان است. درمان‌های دارویی و جراحی بسیار زیادی برای رفع آرتروز وجود دارد. ارتوکین تراپی یکی از متدهای نوین برای درمان آرتروز در علم پزشکی است که مورد تائید سازمان غذا و داروی آمریکا یا FDA  می‌باشد. آرتروز در دسته انواع بیماری‌های تخریب کردن مفاصل یا ساییدگی مفصلی بوده و التهاب مفصلی عارضه دوم این بیماری می‌باشد. تحلیل رفتن غضروف مفصل به دلیل بیماری آرتروز و درگیر شدن استخوان زیر غضروف‌ها باعث التهابات بافت‌های مختلف بدن انسان می‌گردد. درمان آرتروز توسط ارتوکین به صورت هوشمند انجام می‌شود. امروزه ارتوکین تراپی نتایج مؤثر و چشمگیری در درمان و کنترل پیشگیری آرتروز داشته است. با استفاده از روش ارتوکین تراپی می‌توان نشانه‌های بیماری آرتروز مثل درد، محدودیت‌های حرکات مفاصل مختلف، تورم، التهاب و … را در چند جلسه متوالی به طور کاملاً محسوسی کنترل و رفع کرد. ارتوکین تراپی به طور غالب برای درمان آرتروز انجام می‌شود. روش جدید ارتوکین تراپی یک درمان مؤثر بوده و نتیجه رضایت بخشی را برای بیمار فراهم می‌آورد. افرادی که از درد مفاصل شانه، ران، گردن، زانو، مچ پا یا مچ دست آزرده‌خاطر هستند با روش نوین ارتوکین تراپی می‌توانند این آزردگی را رفع کرده و یا تا حد بسیار زیادی (برای افرادی که آرتروز پیشرفته دارند) کاهش دهد. علاوه بر درمان برای موارد نام برده شده می‌توان ارتوکین تراپی را برای بهبود مشکلات دیگری مثل آرتروز یا تنگی کانال نخاعی، فتق دیسک و … نیز استفاده کرد که تمامی موارد به تشخیص پزشک بستگی دارد. افرادی که دچار بیماری آرتروز هستند با موارد زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند که ارتوکین تراپی توانسته بسیاری از این مشکلات را رفع کند. مطالعات و نتایج درخشان ارتوکین تراپی امروزه نشان می‌دهد که این روش بهترین و اصلی‌ترین درمان برای بیماری آرتروز است که دوام و ماندگاری بالایی دارد. با استفاده از ارتوکین تراپی دیگر نیازی به جراحی بسیار سخت و دشوار تعویض مفاصل نمی‌باشد مگر در مواردی که آرتروز غیر قابل کنترل و بسیار پیشرفته باشد. داروی ارتوکین برای ورزشکاران بسیار مناسب و کارا است و دامنه حرکتی مفاصل در بیماران را نیز افزایش می‌دهد.

ارتوکین

روش ساخت داروی ارتوکین

ابتدا با گرفتن یک سرنگ خون از بیمار ساخت داروی ارتوکین آغاز می‌گردد. سرم ارتوکین یک محلول تزریقی اتولوگ بوده که از خون خود بیمار گرفته شده است. میزان پنجاه تا 60 میلی‌لیتر از خون بیمار برای تهیه سرم ارتوکین نیاز است. سرم گرفته شده از خون بیمار تحت عملیات آزمایشگاهی قرار می‌گیرد. 24 ساعت خون گرفته شده از بیمار در انکوباتور ویژه با دمای 37 درجه سانتی‌گراد قرار داده می‌شود. در این مرحله و به صورت طبیعی پروتئین‌های فعال  IL-1Ra در خون گرفته شده از بیمار به وجود میایند. سرم ارتوکین بعد از گذراندن روند تغییر در آزمایشگاه مملو از پروتئین‌های فعالی به نام  آنتاگونیست‌های گیرنده‌ی اینترلوکین۱ (IL-1Ra) می‌شود. مرحله بعدی ساخت سرم ارتوکین قرار دادن این محلول در مدت زمان ده دقیقه برای سانتریفوژ شدن است تا IL-1Ra از سلول‌های دیگر خون تفکیک و جدا شود. این ماده در سرم ارتوکین دلیل اصلی کاهش درد و التهاب بیماران مبتلا به آرتروز است. پروتئین‌های پیام‌رسان فرد بیمار بعد از تزریق در مفصل مورد نظر توسط پزشک متخصص به کار افتاده و با خاصیت ضدالتهابی درمان را آغاز می‌کنند که فرد را به روال طبیعی زندگی بدون درد بازمی‌گرداند. ارتوکین تراپی یک روش کاملاً غیر تهاجمی است. به این دلیل که مواد سرم ارتوکین که به مفاصل مختلف بیماران تزریق می‌شود از خون فرد گرفته شده و هیچ ماده خارجی در آن دخالت ندارد. به همین علت ارتوکین تراپی یک روش همولوگ بوده و هیچ اثر تهاجمی برای بدن ندارد. در راستای تولید سرم ارتوکین که از بدن خود انسان گرفته شده با قطعیت اعلام می‌شود که ارتوکین تراپی هیچ‌گونه عارضه‌ای در بدن ایجاد نمی‌نماید. تزریق ارتوکین در مفاصل طی 4 جلسه و باید فاصله زمانی بین هر جلسه، دو هفته باشد تا بعد از این 4 جلسه ارتوکین تراپی نتیجه کامل و مثبت حاصل گردد.

ارتروز

دلایل ابتلا به آرتروز

در زمان‌های نه‌چندان دور افراد به دلیل افزایش سن دچار آرتروز می‌شدند و مراجعین درمانگاه‌های ارتوپدی و فیزیوتراپی بین افراد 60 تا 65 سال بودند. اما امروزه در افراد با سنین بسیار کم 30 تا 50 سال هم آرتروز مشاهده می‌شود. برخی از افراد بدون هیچ علائمی و با دلایل نامشخص مستعد ابتلا به آرتروز هستند. ابتلا به بیماری آرتروز زانو در بانوان نسبت به آقایان بیشتر بوده و یائسگی را می‌توان دلیل سرعت بخشیدن به پیشرفت این بیماری دانست. علاوه بر افزایش سن در این بخش از مطلب ارتوکین تراپی به دلایل دیگر به وجود آمدن بیماری آرتروز می‌پردازیم تا از بروز این بیماری پیشگیری نماییم. البته این نکته قابل توجه است که ارتوکین تراپی یکی از راه‌های پیشگیری برای افرادی است که در ابتدای این بیماری قرار گرفته‌اند و از طریق سرم ارتوکین می‌توانند این بیماری را در زمان ابتدایی از بین ببرند. بیماری مزمن آرتروز می‌تواند عملکرد فرد را کاهش داده و در کیفیت زندگی بیمار تأثیر داشته باشد. آرتروز می‌تواند در انجام فعالیت‌های عادی روزانه نیز اختلال ایجاد نماید. به همین دلیل در این بخش از دلایل ابتلا به آرتروز صحبت می‌شود تا جلوگیری و پیشگیری‌های لازم انجام گردد.

ویژگی‌های ارتوکین

عولرض ارتوکین

عوارض جانبی ارتوکین

همان‌طور که در بخش‌های قبلی مطلب اشاره شد به این دلیل که سرم ارتوکین از خون بیمار تهیه می‌شود این درمان بدون عوارض است. اما عوارض جانبی ناچیزی مثل درد و تورم و بی‌حسی کمی تا دو ساعت بعد از تزریق سرم ارتوکین در محل مفصل مورد نظر وجود دارد و بعد از دو ساعت از بین خواهد رفت. هیچ‌گونه اطلاعات و آمار منفی در مورد درمان ارتوکین تراپی از سراسر دنیا تا به حال گزارش نشده است.

نتیجه‌گیری:

ارتوکین تراپی روشی نوین و مؤثر است که در انواع درمان آرتروز مفاصل کارا می‌باشد. ارتوکین تراپی باید تحت نظر پزشک متخصص و با تشخیص وی برای بیمار انجام گردد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دریافت مشاوره

جهت اخذ نوبت در کلینیک آرمان الهیه کافیست فرم زیر را با کامل نمایید

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه شما

کاربر محترم شما میتوانید دیدگاه خود درباره مطلب فوق و یا هرگونه سوال مرتبط را کادر زیر وارد نمایید تا پس از تایید کارشناسان ما به نمایش گذاشته شود.

مطالب پیشنهادی

مشاوره حضوری رایگان