برداشتن خال

برداشتن خال

خانه / تازه های سلامت / برداشتن خال

برداشتن خال با لیزر

لکه های روی پوست، از جمله لکه های حاصل از افزایش سن، لکه های خورشیدی، برآمدگی ها و نشانه های زایمان ، یک بیماری پوستی بسیار رایج است. در واقع می توان گفت خال بر اثر تجمع رنگدانه ملانین در مساحت کوچکی از پوست ایجاد می شود که گاهی این تجمع با بالا آمدن پوست همراه است که نتیجه آن خال برجسته می باشد که ظاهر خوشایندی ندارد. به همین دلیل بسیاری از افراد بخواهند این لکه ها را از بین ببرند تا رنگ پوست یکنواخت تر و دلپذیرشود. اگر فقط تعداد کمی لکه دارید بهتر است فقط به جای تلاش برای درمان یک ناحیه فقط لکه ها را درمان کنید. این لکه ها را می توان در هر جای بدن برطرف کرد.

لیزریک روش درمانی مناسب برای درمان ضایعات خوش رنگ و بی ضرر پوستی است. از لیزر برای درمان خال یا ضایعات بدخیم (سرطانییا پیش سرطانی) استفاده نمی شود. پس از درمان ، ممکن است طرح کلی لکه هنوز قابل رویت باشد اما رنگ آن با ترکیبی از پوست روشن تر می شود. برای برداشتن خال به صورت کامل معمولا دو جلسه لیزرنیاز است که در جلسه اول نیمی یا بیشتر رنگدانه را حذف کرده و در جلسه دوم به طور کلی آن را حذف می کنند.

برداشتن خال با لیزر یکی از کاربردی ترین و سریع ترین روش ها است که کاملا ایمن و بدون خطر می باشد. برای برداشتن خال با این روش پزشک از پرتوهای نوری برای از بین بردن خال استفاده کرده که پس از آن رنگدانه ها با وسیله فرآیند طبیعی بدن دفع می شود. در واقع می توان گفت پس از بی حسی موضعی و اعمال لیزر بر روی خال، حبابی روی آن ایجاد می شود که در نهایت کنده شده و می ریزد.

معمولا برداشتن خال با لیزر دردناک نبوده و احتمال بروز زخم در آن نزدیک به صفر می باشد اما با این حال ممکن است باز برخی از افراد در حین انجام این روش کمی درد را احساس کنند که این احساس درد و سوزش به آستانه درد بیمار بستگی دارد. همچنین ممکن است چند روز پس از انجام این برداشتن خال با لیزر در محل خال با تیرگی مواجه شوید که کاملا طبیعی بوده و می تواید برای پوشاندن آن از لوازم آرایشی استفاده کنید. به طور کلی پس از برداشتن خال با لیزر بهتر است حداقل به مدت 6 هفته در معرض نور آفتاب قرار نگیرید و یا از کرم های ضد آفتاب استفاده نمایید.

مراقبت های بعد از برداشتن خال

انجام اقدامات و مراقبت های لازم برای جلوگیری از افزایش عوارض برداشتن خال ممکن است با انواع روش های درمانی و اقدامات پیشگیرانه انجام شود. قبل از انجام هر یک از این راهکارها ابتدا با پزشک خود مشورت کنید زیرا شما قطعا نمی خواهید بعد از برداشتن خال با خطر عفونت یا عوارض دیگری روبرو شوید و یا کاری انجام دهید که می تواند زخم را بدتر کند. بنابراین با رعایت نکات زیر گام مهمی در بهبود هر چه بیشتر جای خال بردارید.

از آنجا که خورشید می تواند به پوست سالم آسیب برساند ، بنابراین تصور کنید که چگونه می تواند بر زخم حاصل از برداشتن خال تأثیر بگذارد. اگر به طور مرتب در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید قرار داشته باشد جای خال تازه و تیره تر شده و در نتیجه تغییر رنگ مییابد. بنابراین به هنگام خروج از منزل محل برداشتن خال را با یک ضد آفتاب SPF 30پوشانده و سعی کنید حداقل 6 ماه بعد از عمل این کار را انجام دهید.

اگر در محل برداشتن خال دچار زخم شدید هرگز آن را دستکاری نکنید و تا آنجا که ممکن است پوست اطراف آن رابا ناخن گیر بگیرید تا کاملا بهبود یابد. زیرا این زخمها سطحی بوده و پس از 4 الی 5 روز از بین می رود. بنابراین هرگز آن را نکنید چون باعث ایجاد لکه دایمی در ناحیه خال خواهد شد. همچنین ممکن است در اطراف خال با مختصری قرمز و ملتهب روبرو شوید که در عرض چند ساعت بر طرف می گردد.

محل تحت درمان را تمیز و مرطوب تر نگه دارید زیرا زخم های خشک زمان بیشتری برای بهبود نیاز داشته و حتی ممکن است ترک بخورند. بنابراین از یک پماد مرطوب کننده مانند تحت بانداژ استفاده کنید. فراموش نکنید شما به پماد آنتی بیوتیکی احتیاج ندارید مگر آنکه پزشک شما مصرف آن را توصیه کند.در غیر اینصورت استفاده از پماد آنتی بیوتیک غیر ضروری می تواند منجر به عوارضی مانند درماتیت تماسی یا مقاومت باکتریایی شود.

اگر جای زخم بیش از دو هفته طول کشید باید صبر کنید تا به طور طبیعی از بین برود. همچنین می توانید آن را ماساژ دهید . برای ماساژ از دو انگشت استفاده کرده تا دایره ها روی خال و پوست اطراف آن مالیده شود. سپس به صورت عمودی و افقی در امتداد جای خال مالش دهید.

تا 48 ساعت پس از عمل برداشتن خال از مصرف دارو های هیدروکینون و لایه بردار و رتینویید موضعی خودداری کنید. حداقل به مدت 24 ساعت پس از برداشتن خال موضع مربوطه را با  آب نشویید. معمولا در طی جلسه اول و دوم بعد از لیزرممکن است خال و لکه های پوستی به دلیل سطحی شدن رنگدانه های عمقی پررنگتر شوند که جای هیچ نگرانی نیست و به تدریج کم رنگتر خواهد شد.

هزینه برداشتن خال

هزینه برداشتن خال بستگی به اندازه خالی که برداشته شده و نوع عمل متغیرمی تواند متغیر باشد، بدین معنا که ممکن است یک خال سطحی بوده و نیازی به جراحی نداشته باشد اما گاهی یک خال برجسته و حجیم، نیازمند صرف هزینه بیشتر و روش کاربردی تری برای برداشتن می باشد تا هم به طور کامل محو شده و هم امکان برگشت آن به صفر برسد.

از طرفی دیگر از آنجا که برداشتن خال یک عمل زیبایی محسوب می شود تحت پوشش بیمه قرا نمی گیرد اما اگر اعتقاد بر این باشد که خال سرطانی است ممکن است بیمه بخشی از حذف را تحت پوشش خود قرار دهد. بنابراین نیاز است قبل از برداشتن خال با یک متخصص پوست مشورت کرده و اجازه دهید آن را ارزیابی کند.

علاوه بر این هزینه برداشتن خال بسته به شهری و منطقه ای که در آن زندگی می کنید متفاوت می باشد، البته به این معنی نیست که کلینیک های واقع در نواحی پایین تر معتبر نمی باشند اما به تناسب دریافت هزینه در این مراکز به نسبت نواحی شمالی شهر بیشتر می باشد. جدا از محل زندگی و منطقه جغرافیایی کلینیک تکنولوژی بکار رفته در تجهیزات نیز بر این هزینه اثر گذار است.

همچنین ممکن است فردی برای برداشتن خال به تعداد جلسات بیشتری نیاز داشته باشد که با افزایش تعداد جلسات، هزینه نیز افزایش می یابد. بنابراین بهتر است قبل از برداشتن خال از میزان بزرگی و عمق خال مطلع شده تا بتوانید به نسبت آن و روش انتخابی هزینه را برآورد نمایید. علاوه بر این روش انتخابی نیز تاثیر زیادی بر افزایش یا کاهش هزینه برداشتن خال داشته باشد. به همین دلیل در هنگام مشاوره از پزشک خود بخواهید تا روش مورد استفاده برای برداشتن خال را به همراه هزینه به شما اعلام کند تا بتوانید به درستی در این زمینه تصمیم بگیرید. به طور مثال اگر قصد برداشتن خال با لیزر را دارید باید بدانید این روش به حداقل 2 جلسه نیاز دارد که ممکن است بسته به عمق خال این جلسات افزایش پیدا کند. اما گاهی نیز خال ها منشا سرطانی داشته و نیازمند جراحی می باشند که در این صورت باید هزینه های اتاق عمل، بی هوشی، دستمزد پزشک و هزینه دارو و … را لحاظ کنید. علاوه بر این برداشتن خال سرطانی با جراحی نیازمند پاتولوژی و دیگر آزمایشات می باشد که باید تمامی این موارد را به لیست هزینه های خود برای برداشتن خال اضافه کنید تا بتوانید به خوبی این هزینه ها را مدیریت کنید.

 برداشتن خال

پماد بعد از برداشتن خال

به طور جراحی برداشتن خال چه به دلایل زیبایی و چه به دلیل اینکه خال سرطانی است انجام پذیرد منجر به بروز زخم خواهد شد. البته این جای زخم به فاکتورهایی مانندسن، نوع جراحی، محل خال و … بستگی دارد.

با این حال گاهی اوقات زخم ممکن است غیر طبیعی باشد و در نتیجه جای زخم ایجاد شده بزرگ باشد. جای زخم هایپرتروفیک هنگامی ایجاد می شود که بدن در طول روند بهبودی کلاژن زیادی تولید کند.جای زخم هایپرتروفیک در سوختگی های ناشی از لیزریا سایر آسیب های پوستی شایع باشد.

محصولات و روش های مختلفی وجود دارد که می توانید به کمک آنها زخم حاصل از برداشتن خال را به حداقل برسانید. در این بین پماد ترمیم کننده سیکالفیتیا سیکاموزایک گزینه ایده آل برای ترمیم زخم می باشد. اما قبل از مصرف هر نوع دارویی حتما می بایست با پزشک خود مشورت کنید.

استفاده از کرم ترمیم کننده بعد از برداشتن خال تاثیر چشمگیری بر روند بهبودی زخم دارد. همچنین بهتر است زخم را روزی یک الی دو بار با آب و هیدروژن پراکساید رقیق تمیز کرده و سپس از پماد روی زخم خود استفاده نمایید. این اقدامات باید تا بهبودی کامل زخم ناشی از برداشتن خال ادامه پیدا کند.

هرگز تصور نکنید زخم ناشی از برداشتن خال با باز نگه داشتن و عدم استعمال پماد بهبود پیدا می کند، این باور بسیار غلط بوده و بدتر باعث بروز عفونت خواهد شد. همچنین اگر طبق تجویز پزشک نیاز به استفاده از پماد آنتی بیوتیک داشتید باید آن را پس از استریل زخم استفاده نمایید علاوه بر این پس از اتمام پماد آنتی بیوتیک برای برطرف کردن جای زخم ناشی از برداشتن خال از پماد ترمیم کننده استفاده کنید.

اکثر پماد های ترمیم کننده زخم حاوی ویتامین E بوده که روند بهبود زخم بعد از برداشتن خال را تسریع می کنند. هرگز از ویتامین E مستقیما روی زخم ناشی از برداشتن خال استفاده نکنید زیرا تاثیر معکوس داشته و ممکن است باعث وخیم تر شدن زخم گردد. بنابراین به جای استفاده مستقیم این ویتامین روی زخم از پمادهای حاوی ویتامین E برای بهیود زخم ناشی از برداشتن خال استفاده نمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 3]

دریافت مشاوره

جهت اخذ نوبت در کلینیک آرمان الهیه کافیست فرم زیر را با کامل نمایید

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه شما

کاربر محترم شما میتوانید دیدگاه خود درباره مطلب فوق و یا هرگونه سوال مرتبط را کادر زیر وارد نمایید تا پس از تایید کارشناسان ما به نمایش گذاشته شود.

مطالب پیشنهادی

مشاوره حضوری رایگان