داروهای پوستی

داروهای پوستی

خانه / تازه های سلامت / داروهای پوستی


داروهای پوستی با توجه به نوع مشکل پوستی شما در انواع مختلفی در بازار موجود است و هر کدام مصارف متعددی دارد و این دارو ها در انواع مختلف قرص، محلول، کرم و یا پماد، ژل و… در داروخانه ها وجود دارد و بهتر است که با دستور و تجویز پزشک استفاده شود.


لیست داروهای پوستی و کاربرد آن ها

لیست داروهای پوستی و کاربرد آن ها


قرص بنزوئیل پروکساید، پماد ترتینوئین، رزورسینول، قرقص داکسی سایکلین، قرص تتراسایکلین، مینوسیکلین، قرص ازیترومایسین، قرص آکوتان، قرص سیپروترون کامپاند، قرص ایزوترتینوئین، همگی موارد گفته شده داروهای پوستی مربوط به رفع جوش و آکنه است و برای برطرف کردن جوش کاربرد دارد.

بهترین روش جوانسازی پوست صورت


پماد سیلور سولفادیازین، پماد نیتروفورازون، پماد موپیروسین، پماد مفناید استات، همگی برای درمان سوختگی به کار گرفته می شود.


آیا پماد نئومایسین یکی از داروهای پوستی است؟


این پماد جزئی از داروهای پوستی محسوب می شود که خاصیت ضد باکتری و قارچی دارد و برای عفونت های پوستی کاربرد دارد،که استفاده بیش از حد آن ممکن است که تاثیر آن را کاهش دهد. پس بهتر است که با دستور پزشک مصرف شود و قبل مصرف هم اطلاعاتی در مورد این دارو مطالعه و بعد اقدام به مصرف شود.

قبل استفاده از این محصول باید محل مورد نظر کاملا تمیز باشد. پس محل آسیب دیده را حتما بشویید و خشک کرده و بعد هم مقداری از آن را روی محل مورد نظر بمالید. از تماس این دارو با چشم و دهان به شدت خودداری شود.

انوع پماد های پوستی


اگر می خواهید که این پماد تاثیر کافی بر روی پوست داشته باشد و عفونت های پوستی را از بین ببرد. بهتر است که دقیقا طبق دستور پزشک مصرف شود و به طور مرتب و دقیق از آن استفاده شود.


هرگز این پماد را برای کس دیگری حتی اگه علائم مشابه با شما دارد تجویز نگردد و حتما باید با دستور پزشک مصرف شود.

در دوران بارداری و شیردهی از این پماد بدون دستور پزشک استفاده نشود.
این دارو در برخی افراد ممکن است عوارضی داشته باشد که این عوارض عبارت اند از: قرمزی، سوزش، خارش و التهاب پوست که در صورت بروز هر کدام از این عوارض بهتراست که به پزشک مراجعه شود.


دارو را به دور از دسترس کودکان نگه داشته و آن را در جای خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم قرار بدهید.

کلسی پوتریول _ بتامتازون موضعی

کلسی پوتریول _ بتامتازون موضعی


بیشتر بدانید: مراقبت های بعد از آر اف فرکشنال

این پماد یکی دیگر از داروهای پوستی است که بیشتر برای درمان بیماری پسوریازیس استفاده می شود و قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست را درمان می کند و به غیر از بیماری پسوریازیس برای پوست های سالم هم عفونت های پوستی را کاهش میدهد.


این دارو از دو نوع دارو تشکیل شده است. یکی کلسی پوتریول و دیگری بتامتازون است. کلسی پوتریول در واقع نوعی ویتامین دی است که برای لکه های پوستی و پوسته پوسته شدن پوست مناسب است و بتامتازون هم یک نوع داروی بسیار قوی است که به درمان پسوریازیس و تورم و خارش ناشی از آن کمک میکند.


استفاده از این دارو باید با تجویز پزشک باشد و طبق دستور آن مصرف شود. قبل استفاده از این پماد موضعی دست ها و محل مورد نظر شسته و تمیز شود و به محل آسیب دیده بمالید توجه داشته باشید که به مناطق دیگر و سالم پوست زده نشود.


برای کسانی که علائم مشابه به شما را دارند این دارو تجویز نشود و حتما به پزشک مراجعه شود و به طور خودسرانه از این پماد در دوران بارداری و شیردهی استفاده نشود.


اگر از دارو های دیگری استفاده می شود بهتر است که با پزشک خود در میان بگذارید زیرا تداخل بعضی از داروها با این پماد ممکن است عوارض جانبی داشته باشد که حتما باید با پزشک مشورت شود.


این دارو ممکن است عوارض جانبی مثل: سوزش و خارش و یا التهاب قرمزی، تغییرات خلقی، یبوست، نازک و یا تغییر رنگ دادن پوست، علائمی مثل کهیر و… داشته باشد که در صورت ایجاد عوارض جدی حتما به پزشک مراجعه شود.

داروهای پوستی فرمالدئید

داروهای پوستی فرمالدئید


فرمالدئید در واقع یک ماده شیمیایی است که به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده و ماده ای نگهدارنده در آزمایشگاه ها و در بسیاری از صنایع و محصولات کاربرد دارد. این ماده کاملا بی رنگ و دارای بویی تند است. از کاربرد های مختلف آن می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

این ماده از آنجایی که خاصیت چسبندگی بالایی دارد از آن برای ساخت چسب جهت استفاده در کابینت سازی و مبل و… کاربرد دارد.


کاربرد دیگر آن به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده از فعالیت باکتری ها، کپک ها و قارچ ها استفاده می شود. همچنین به عنوان یکی از داروها برای درمان عفونت پوستی به کار میرود و در تولید واکسن هایی که برای عفونت های خاص استفاده می شودکاربرد دارد.


برای مثال : در صنعت نساجی به رنگ ها اضافه می شود و به چسبندگی رنگ به پارچه کمک می کند. در نتیجه از بی رنگ شدن پارچه ها جلوگیری می کند. همچنین از ایجاد چین و چروک در پارچه جلوگیری می شود.


کاربرد دیگر آن در آزمایشگاه ها است که از نمونه های انسانی و حیوانی حفاظت می کند.از آن به عنوان یک ماده در مومیایی کردن استفاده می شود و باعث تاخیر در تجزیه جسد و همچنین باعث ثابت ماندن بافت های جسد می شود.

داروهای پوستی نقره نیترات

 داروهای پوستی نقره نیترات


نقره نیترات یک ترکیب معدنی است که از ترکیب نقره در اسید نیتریک به دست می آید. این ماده معمولا به صورت کریستال شکل و بی رنگ و بی بو بوده که اگر در برابر نور یا مواد آلی قرار بگیرد سیاه رنگ می شود . از این ماده در ترکیبات شیمیایی و پزشکی استفاده می شود.


در زمینه پزشکی به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده در داروهای پوستی و پماد های موضعی مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین برای از بین بردن زگیل هم مناسب است.


فیبرینولیزین


این پماد برای از بین بردن بافت های مرده پوست به خصوص برای موارد سوختگی کاربرد دارد. پس برای از بین بردن بافت ها و سلول های مرده پوست بهترین کار استفاده از این نوع داروهای پوستی است. همچنین این دارو برای بهبود زخم هایی مثل زخم بستر، زخم های جراحی، زخم ختنه و… کاربرد دارد.


نحوه استفاده این دارو به اینگونه است که محل زخم ابتدا باید تمیز و خشک باشد و یک لایه نازک از آن را بر روی محل مورد نظر بمالید و طبق دستور پزشک آن را با باند ببندید.


این دارو ممکن است عوارضی موقتی همچون قرمزی و التهاب را داشته باشد،که در صورت تشدید عوارض حتما به پزشک مراجعه شود. همچنین در زنان باردار و یا شیرده بدون دستور پزشک استفاده نشود.

روغن کاد


روغن کاد یکی از انواع داروهای پوستی محسوب می شود و در دسته دارو های گیاهی قرار دارد و برای درمان بیماری های پوستی مثل پسوریازیس، بیماری های قارچی، اگزما و ریزش مو و شوره سر کاربرد دارد.


کاد در واقع یک نوع گیاه است که از ساقه و برگ آن و همچنین روغن چوبش برای مصارف پزشکی استفاده می شود و به صورت خوراکی آن هم برای درمان اسهال، دیابت، فشار خون و… کاربرد دارد. استفاده از این روغن به صورت موضعی حتما با تجویز متخصص پوست انجام بگیرد.

مصرف این روغن برای افرادی شیرده و باردار و همچنین فرد دیگر که علائم مشابه شما را دارد و همین طور در صورت تداخل دارویی حتما با مشورت پزشک استفاده شود.


کافور

کافور


کافور استفاده و کاربرد های مختلفی دارد و یکی از موارد استفاده آن مراقبت از پوست و مو است و می توانیم از آن به عنوان یکی از داروهای پوستی استفاده کنیم.

از آن برای مشکلات پوستی مختلف استفاده میکنند که یکی از آنها برای بهبود خارش پوست است. علاوه بر این برای تسکین سوختگی است که معمولا برای درمان سوختگی های سطحی و کم از آن استفاده می شود.


همچنین برای درمان جوش و آکنه، اگزما، قارچ ناخن ها، رفع ترک پاشنه پا و… کاربرد دارد.


پماد سوختگی


انواع بسیاری از پماد های سوختگی در بازار وجود دارد که برای درمان سوختگی های مختلف از درجه یک گرفته تا درجه دو و سه مناسب هستند.

همانطور که میدانیم سه نوع سوختگی وجود دارد سوختگی درجه او یا سطح که یک لایه پوست دچار سوختگی شده و سوختگی های درجه دو و سه بسیار شدید تر از نوع اول میباشند که لایه های زیرین را هم درگیر میکنند.


از بهترین پماد های سوختگی می توانیم به کالاندولا و تتراسایکلین اشاره کنیم.

پماد سینکاتچینز


این پماد یکی دیگر از انواع داروهای پوستی به حساب می آید که برای درمان زگیل تناسلی مورد استفاده قرار میگیرد، در واقع این زگیل از طریق تماس جنسی منتقل می شود و به شکل توده های کوچک بر روی دستگاه تناسلی و یا اطراف مقعد شکل میگیرد.


این پماد را باید به طور مستقیم بر روی زگیل استفاده شود این دارو به تنهایی نمی تواند زگیل را از بین ببرد یا از زدن زگیل جلوگیری کند فقط می تواند عفونت ناشی از آن را از بین ببرد.


آمینولوولینیک اسید

آمینولوولینیک اسید

این محصول در واقع ترکیبی از سوکسینیل و گلایسین است و به صورت موضعی برای درمان ضایعات پوستی مناسب است. بعد از استفاده از دارو ممکن است که محل مورد نظر به نور حساسیت پیدا کند.

پس باید حداقل تا 40 ساعت از قرار گرفتن در زیر نور خورشید و لامپ های مصنوعی خودداری شود. پس بهتر است که فرد محل زدن این محلول را با پارچه یا هر چیز دیگری بپوشاند تا نور به آن برخورد نکند.


بهترین داروی پوستی

همینطور که میدانیم انواع داروهای پوستی در بازار موجود است و هر کدام از آنها برای درمان های پوستی متفاوت استفاده می شود و اثرات آن در فرد با توجه به مشکل و نوع پوست متفاوت است و ممکن است در یک فرد تاثیرگذار باشد و در فرد دیگر نه تنها تاثیری نگذارد بلکه مشکلات دیگری هم به مشکلاتش بیفزاید.


پس ما از این نظر نمی توانیم که بهترین داروی پوستی را مشخص کنیم زیرا هر کدام مزایا و عوارض و یا خوبی ها و بدی های خود را دارد.


خلاصه نکات مقاله


در این مقاله سعی بر آن شد که درباره انواع داروهای پوستی صحبت کنیم و به طور مختصر تلاش شد که درباره پماد نئومایسین، کلسی پوتریول بتامتازون موضعی، فرمالدئید، نقره نیترات، فیبرینولیزین، روغن کاد، کافور، پماد سوختگی، پماد سینکاتچینز، آمینولوولینیک اسید و بهترین داروی پوستی صحبت کنیم.

باید به این نکته توجه داشت که تمامی موارد گفته شده باید با تجویز پزشک و طبق دستور پزشک مورد استفاده قرار بگیرد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3]

دریافت مشاوره

جهت اخذ نوبت در کلینیک آرمان الهیه کافیست فرم زیر را با کامل نمایید

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه شما

کاربر محترم شما میتوانید دیدگاه خود درباره مطلب فوق و یا هرگونه سوال مرتبط را کادر زیر وارد نمایید تا پس از تایید کارشناسان ما به نمایش گذاشته شود.

مطالب پیشنهادی

مشاوره حضوری رایگان