۱۰ روش سریع برای درمان واریس

۱۰ روش سریع برای درمان واریس

خانه / تازه های سلامت / ۱۰ روش سریع برای درمان واریس

در این مقاله به بررسی درمان واریس به طور مفصل پرداخته می شود. رگ‌های واریسی، مویرگ‌های عنکبوتی برآمده و بزرگی هستند که گاهی از زیرپوست خودنمایی کرده و ظاهر پوست را زشت می‌کند. واریس از ریشه واژه لاتین واریکس Varix به معنای پیچ خورده گرفته شده است که به گشاد شدن سیاهرگ ها یا تورّم ورید گفته می‌شود. رگ های واریس هنگامی رخ می دهد که دریچه های معیوب موجب تجمع خون در بخش هایی از رگ های خونی شده و رگ ها بیش از حد بزرگ می شوند.

پیشنهاد مطالعه: سریع ترین درمان افتادگی پوست صورت 

رگ های واریسی دارای دریچه معیوب هستند و اجازه جریان عادی به خون نمی دهند. به همین دلیل بزرگ و متورم شده و قابل رویت هستند. رگ های واریسی بیشتر در ران و پاها شایع هستند اما می توانند در هر قسمت از بدن حتی صورت ایجاد شوند.

باید گفت رگ های واریس از یک درد گنگ و احساس خستگی در پا شروع می‌شود. البته که خیلی از افراد آن را پشت گوش می‌اندازند و منتظر می‌مانند تا روزی که این درد برطرف شود غافل از اینکه یکی از سیاهرگ‌های پایشان روزبه‌روز گرفتگی بیشتری پیداکرده و بعدازآن می‌بینند که قسمتی از پایشان تغییر رنگ داده و متورم شده و به‌شدت دردناک است.

واریس به شل شدن و گشادی رگ‌ها اشاره دارد. در این حالت دریچه‌های وریدی عملکرد صحیح خود را ازدست‌داده و نمی‌توانند به‌درستی خون را به قلب هدایت کنند. این مسئله می‌تواند رگ‌های ظریف را که در حالت عادی قابل‌مشاهده نیستند به رگ‌های واریسی تبدیل کند. این عروق به دو حالت دیده می‌شوند:

مویرگ‌های عنکبوتی: رگ‌های ظریفی که در اثر واریس بزر‌گ‌تر و نمایان شده‌اند. رگ‌های عنکبوتی معمولاً همچون تارهای عنکبوت به شکل خطوط ظریفی به نظر می‌رسند.

واریس طنابی: در این شکل از واریس، عروق برجسته بوده و از سطح پوست بیرون‌زده و قابل‌لمس هستند. بسیاری از مردم، این دو اصطلاح را گاهاً به جای هم به کار می‌برند، این دو عارضه پوستی، در واقع با هم متفاوت هستند.

رگ‌های عکبوتی مانند رگ‌های واریس روی پا، پشت ران، ساق، مچ و کف پا ظاهر می‌شوند. رگ‌های عنکبوتی معمولاً کوچکتر از رگ‌های واریس هستند و همچنین به اندازه رگ‌های واریس دردناک نبوده و باعث بروز علائم بالینی نمی‌شوند، زیرا روی سطح پوست قرار گرفته‌اند.

شاید شنیده باشید واریس درمان ندارد و اگر هم تسکین یابد موقتی است و مجدداً برمیگردد. این جمله تصور اشتباهی را در بیماران مبتلا به واریس به وجود می‌آورد و موجب می‌شود هرگز به دنبال درمان مشکل خود نروند. اما این افراد باید بدانند که ممکن است عوارض واریس آن‌ها را تهدید کند.

روش های متعددی برای درمان واریس وجود دارد. از ماساژ با روغن های طبیعی تا درمان با لیزرهای مختلف.

در ادامه با شناسایی علل، علائم و عوارض واریس، ۱۰ روش سریع برای درمان واریس را به شما معرفی خواهیم کرد.

علت ایجاد واریس چیست؟

پیشنهاد مطالعه: رفع نواقص بینی با لیفت با نخ

علائم بیماری واریس

علائم بیماری واریس

تحقیقات نشان داده است که واریس شایع ترین بیماری عروقی انسان است که می تواند بین ۱۰ الی ۲۰ درصد از مردم را مبتلا کند. زیرا آن ها دوره‌ای از تغییرات هورمونی را تجربه می‌ کنند و با تغییرات، تعادل هورمون‌های بدن‌شان به‌ هم‌ می ‌خورد.

افرادی که پوست روشن تری نسبت به بقیه دارند بیشتر در معرض خطر واریس هستند چرا که رگ های واریسی در پوست آن ها بیشتر به چشم می آید و همچنین این امر در زیبایی بدن آن ها تاثیر بسیاری دارد.

از نشانه های شایع واریس به موارد زیر میتوان اشاره کرد:

عوارض بیماری واریس

در بیشتر مواقع ورید واریسی هیچ عوارض جدی ندارد و بیشتر یک مشکل زیبایی است و تأثیر زیادی در مشکلات جدی سلامتی ندارد. مقدار خونی که از ورید نشت می‌کند کم است و مقدار بیشتر خون نیز به قلب باز می‌گردد. هرچند نشت خون می‌تواند نشانه‌ای از اختلال در جریان عادی خون باشد.

در بعضی موارد، ممکن است رگ‌های واریسی تخریب شده و باعث مشکلاتی همچون زخم‌های باز روی سطح پوست و تورم شوند. در صورت وجود علائم دردناک، شایع‌ترین آنها درد عضلات یا تورم مچ پا و پاهاست که می‌تواند باعث دشواری در خواب، کار و ورزش شود.

بعضی افراد، مخصوصاً زنان حامله، می‌توانند علائمی همچون سنگینی یا پُری پاها، ناآرامی، خستگی، درد، گرفتگی عضلات، زخم‌های پوستی و خارش و ضخیم شدن و تغییر رنگ پوست را نشان دهند. همچنین احتمالی اندکی وجود دارد که وریدهای واریسی باعث ایجاد لخته خونی (thrombophlebitis) شوند، که در آن صورت، باید فوراً به فکر درمان این بیماری بود.

درمان سریع واریس در طب سنتی و خانه

در طب سنتی روش های بسیار خوبی برای درمانی قطعی واریس پا بیان شده است. همان طور که می دانید در طب سنتی، تمامی داروها و تجویزها بر مبنای گیاهان صورت می گیرد اما یافته‌های ضد و نقیضی راجع به مصرف این داروهای گیاهی وجود دارد از همین رو قبل مصرف این گیاهان حتماً با پزشک و یا متخصصان طب سنتی مشورت کنید.

  1. عصاره هسته انگور

دانه کوچک میان انگور حاوی مواد آنتی‌اکسیدانی شامل چند نوع فلاوونوئید، اسید لینولئیک و ویتامین E است. الیگومریک پروآنتوسیانیدین یکی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که خاصیت واسوپروتکتیو آن بسیار مشهور است.

طبق گفته مرکز ملی بهداشت، مصرف عصاره هسته انگور، به صورت خوراکی ممکن است به کاهش تورم در ناحیه ساق پا و سایر علائم نارسایی مزمن وریدی کمک کند.

عصاره هسته انگور همچنین شکل‌گیری کلاژن، پروتئینی که باعث حفظ خاصیت ارتجاعی بافت همبند و تقویت دیواره عروق خونی می‌شود را افزایش می‌دهد. همچنین این مواد از نشت مایعات از عروق و در نتیجه تورم پاها جلوگیری می‌کند.

فردی که داروی رقیق کننده خون مصرف می کند، باید از مصرف عصاره هسته انگور به عنوان یک مکمل غذایی خودداری کند، زیرا این دارو می تواند با این دارو تداخل داشته و خطر خونریزی را افزایش دهد.

پیشنهاد مطالعه: عوارض تزریق ژل

درمان واریس با گوجه فرنگی رسیده

  1. گوجه فرنگی رسیده

یکی از روش‌های درمان سریع واریس در خانه استفاده از دانه گوجه است که حاوی اسید سالیسیلیک بوده و باعث می‌شود حالت آسپرین در بدن عملکرد و تاثیر ضد انعقاد خون داشته باشد. گوجه از لیکوپن تشکیل‌شده و برای غشای سلولی کاملاً مناسب و از آسیب دیدن لیپیدهای سلولی جلوگیری می‌کند.

پس از آن که مقداری گوجه فرنگی تازه تهیه کردید، می توانید این گوجه ها را به خوبی شسته و برش بدهید. قسمت هایی از بدن را که دارای رگ های واریسی هستند کمی با آب ولرم ماساژ داده، سپس برش های گوجه فرنگی شده را بر روی محل های واریسی قرار داده و سپس با باند آن را ببندید. حتما به این نکته توجه داشته باشید که این بانداژ نباید به حدی محکم باشد که خود نیز باعث جمع شدن و لخته شدن خون گردد.

  1. غذاهای پرفیبر

فیبرها به سلامت قلب کمک کرده و برای سلامت سیستم گوارش هم مفید هستند. خوردن 30 تا 40 گرم فیبر در روز بهترین راه برای جلوگیری از یبوست است. معمولاً کسانی که دارای مشکل یبوست هستند به دلیل فشار زیادی که برای دفع مدفوع به کار می‌برند احتمال آسیب به اجزای داخلی شکم و دریچه رگ‌های پا را دارند.

برخی غذاهای سرشار از فیبر عبارتند از تخم چیا و تخم بذر کتان (که سرشار از امگا 3 بوده که ضدالتهاب است)، سبزیجات، میوه‌های تازه و غلات جوانه‌زده.

  1. ورزش کردن

نشستن طولانی‌مدت یا ایستادن های مکرر باعث می‌شود تا ترتیب گردش خون در بدن به‌خوبی انجام‌نشده و به رگ‌های درون پا و ساق فشار زیادی وارد شود.

اگر شما زمان طولانی را بی حرکت بمانید، رگ ها عمل گردش خون را سخت تر به مغز انجام می دهد و برای مبارزه با نیروی جاذبه به مشکل بر می خورد. ورزش منظم می تواند برای بهتر شدن گردش خون در رگ ها و پایین آوردن ورم پا کمک کند.

بهترین ورزش‌ها برای درمان واریس با طب سنتی شنا کردن، پیاده روی، دوچرخه سواری و یوگا است.

  1. ماساژ دادن

ماساژ دادن همیشه یکی از بهترین راهکارها برای درمان درد و بهبود افزایش گردش خون بوده است.عمل ماساژ معمولا نباید به صورت خیلی تند و با شدت صورت بگیرد و همچنین نباید این کار را پشت سرهم و به صورت یکسره انجام دهید، چرا که برای درمان واریس نه تنها مفید نخواهد بود، بلکه می تواند مشکلات دیگری را نیز به همراه داشته باشد.

ماساژ آرام مناطق آسیب دیده به گردش خون در رگ‌ها کمک می‌کنند. برای ماساژ دادن رگ های واریس دار حتما باید به آرامی از نوک انگشتان خود کمک بگیرید و با حرکت هایی منظم، مسیر خون را به سمت رگ های دیگر هموار کنید..

برای دست‌یابی به نتایج بهینه می‌توانید از روغن‌های ماساژ مانند روغن درخت سرو، روغن بابونه، روغن گل بی مرگ، روغن‌های اسطوخودوس و رزماری، روغن بومادران، روغن لیمو ، روغن جوجوبا

و یا کرم‌های مرطوب کننده استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه: قیمت لیفت با نخ

درمان واریس با ماساژ دادن

  1. لباس‌های تنگ نپوشید

پوشیدن لباس‌های تنگ ممکن است محدودیت‌هایی در جریان خون ایجاد کند. بعضی افراد متوجه می‌شوند که پوشیدن لباس‌های گشادی که در جریان خون به بخش تحتانی بدن محدودیتی ایجاد نمی‌کنند، موجب بهبود در گردش خونشان می‌شود.

  1. پاها را بالا نگه دارید

بالا نگه داشتن پاها، در حالت ایده آل در سطح قلب یا بالاتر از آن، به بهبود گردش خون کمک می‌کند. این کار باعث کاهش فشار در رگ‌های ساق پا شده و نیروی گرانش کمک می‌کند تا خون به راحتی به قلب برگردد.

اگر قرار باشد برای مدت طولانی مثلا برای کار یا استراحت بنشینید، لازم است پاهای خود را بالا نگه دارید.

درمان سریع واریس

  1. لیزر درمانی

متخصصین از تکنولوژی جدیدی در درمان لیزری برای درمان رگ‌های واریسی و عنکبوتی کوچک‌تر استفاده می‌کنند. لیزر با فرستادن پروتوهای قوی نور به رگ عمل می‌کند و موجب می‌شود که رگ به آرامی محو و ناپدید گردد.

دستگاه لیزر الیت پلاس می‌تواند به کمک اشعه ND Yag با طول موج ۱۰۶۴ نانومتر، سیاهرگ‌هایی که در پاها در سطح پوست نمایان می‌شود را کم رنگ کرده یا کاملا از بین ببرد. این اشعه با طول موج مشخص در از بین بردن سیاهرگ‌هایی که معمولا با رنگ‌های قرمز، آبی و یا بنفش نمایان می‌شود، تاثیر قابل توجهی دارد. این درمان با دستگاه الیت پلاس کمتر از ۳۰ دقیقه زمان می‌برد. نتایج این درمان را پس از مدت کوتاهی و در طی چند جلسه مشاهده می‌توان مشاهده کرد.

وریده های عنکبوتی کوچک ممکن است بلافاصله پس از لیزردرمانی ناپدید شوند. بیشتر بیماران می توانند روز بعد، کار و بسیاری از فعالیت های عادی خود را از سر بگیرند.

پیشنهاد مطالعه:17 روش درمان چاقی با طب سنتی

درمان واریس با لیزر درمانی

  1. وناسیل (venaseal)

وناسیل یکی از جدیدترین روش های درمان واریس می باشد که در همین مدت کوتاه هم امتحان خود را پس داده است و تاثیرات بسیار زیادی بر بهبود روند درمان واریس پا گذاشته است.

وناسیل نوعی چسب است که به فضای داخلی وریدهای واریسی تزریق خواهد شد و مستقیما رگ های واریسی را هدف می گیرد و آن ها را به صورت کامل مسدود می کند. برای استفاده از این روش پزشک معالج می تواند فقط در یک جلسه، بیمار را به صورت کامل درمان کند. این روش هیچ خطری نداشته و کارایی آن نیز به خوبی به اثبات رسیده است.

  1. اسکلروتراپی درمانی

زمانی که بیماری واریس پا به بدترین حالت خود می رسد، استفاده از اسکلروتراپی بهترین شیوه برای خلاص شدن از این واریس ها می باشد. در روش اسکلروتراپی، پزشک محلولی را به رگ‌های کوچک و متوسط تزریق می‌کند که موجب زخم و بسته شدن رگ‌ها می‌گردد.

چند هفته پس از درمان واریس پا، این رنگ‌ها باید ناپدید شوند. با اینکه ممکن است یک رگ به بیش از یک تزریق نیاز داشته باشد، اما اسکلروتراپی در صورت انجام صحیح بسیار موثر خواهد بود.

درمان واریس از نوع پیشگیرانه

در مراحل ابتدایی اختلال واریس و یا پس از به‌کارگیری روش‌های درمانی قطعی می‌توان با برخی از راهکارها از عود مجدد این بیماری جلوگیری کرد. برخی از این روش‌ها که می‌توان از آن‌ها به‌عنوان درمان واریس یاد کرد عبارت‌اند از:

1-ورزش منظم: همانطور که در بالا اشاره کرده ایم ازآنجایی‌که عضلات و رگ‌های پا برخلاف جاذبه زمین عمل می‌کنند تا خون را به سمت قلب هدایت نمایند به قدرت زیادی نیاز دارند. هر ورزشی که عضلات پا را تقویت کند در جلوگیری از واریس مؤثر خواهد بود.

2-کاهش وزن: اضافه‌وزن و چاقی فشار زیادی به پاها وارد می‌کند. در نتیجه کاهش وزن می‌تواند از ایجاد رگ‌‌های واریسی جلوگیری کند و هم‌زمان احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و سکته مغزی را بکاهد.

3-پرهیز از نشستن‌ها و ایستادن‌های طولانی‌مدت: اگر شغل شما مستلزم نشستن‌ها و ایستادن‌های طولانی‌مدت است، زمان‌هایی را برای استراحت دادن به خود در نظر بگیرید و با تغییر وضعیت در پیشگیری از ایجاد رگ‌های واریسی مؤثر واقع شوید.

4-خودداری از پوشیدن لباس‌های تنگ: لباس‌ها به‌ویژه شلوارهای تنگ فشار زیادی به پاهای شما وارد می‌کنند. پس از پوشیدن این نوع لباس‌ها بپرهیزید.

5-بالا نگه‌داشتن پاها: برای این که جریان خون از پا به سمت قلب بهبود یابد، در هنگام نشستن پاها را بر روی صندلی یا چهارپایه قرار دهید.

6-استفاده از جوراب واریس: جوراب واریس می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری و بهبود رگ‌های واریسی داشته باشد. جوراب واریس می‌تواند در حفظ حالت و موقعیت مناسب دریچه‌های وریدی به شما کمک کنند. استفاده از این جوراب‌ها باعث تسهیل در عملکرد رگ‌ها شده و نشت خون، تورم و درد را کاهش می‌دهد.

درمان واریس با جوراب واریس

درمان رگ‌های واریسی صورت

گاهی اوقات عروق واریسی شکل صورت بر اثر آسیب رگ‌های نزدیک به سطح پوست ایجاد می‌شوند. که با لیزر آیکون قابل درمان هستند.

هندپیس Max G یکی از هندپیس های دستگاه آیکون ساخت کمپانی سایناشور آمریکاست که با قابلیت تنظیم عرض پالسِ بین 1 تا 100 میلی ثانیه، پالس های ملایمی از نور شدید و بهینه را به عروق واریسی شکل صورت منتقل می کند.

نور لیزر رگ های خونی را که باعث ایجاد عروق واریسی شکل  در صورت میشوند را هدف قرار داده و آنها را منقبض می کند که باعث می شود در سطح پوست کمتر دیده شوند.این لیزر هیچگونه آسیبی به بافت و رگ های اطراف وارد نمی کند و هیچگونه خطری برای سلامت پوست و بدن نخواهند داشت.

کلام آخر…

در حالیکه اکثر رگ‌های وریدی خطری برای سلامت عمومی بیمار محسوب نمی‌شوند، ولی در برخی مواقع این رگ‌ها می‌توانند باعث بروز مشکلاتی شوند که دیگر درمان آن اجتناب ناپذیر شود.

قبل از شروع درمان واریس، پزشک باید علت اصلی ظهور رگ‌های واریسی را در شما با استفاده از روش‌های تشخیص واریس همچون سونوگرافی داپلر بررسی کند. پس از تشخیص نوع واریس و علت بروز آن، برنامه درمانی خاص و دقیقی بر اساس نیازهای اساسی فرد شکل می‌گیرد.

اگر مبتلا به واریس هستید و هرکدام از علائم زیر را داشتید بهتر است به پزشک مراجعه کنید:

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 6 میانگین: 4]

دریافت مشاوره

جهت اخذ نوبت در کلینیک آرمان الهیه کافیست فرم زیر را با کامل نمایید

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه شما

کاربر محترم شما میتوانید دیدگاه خود درباره مطلب فوق و یا هرگونه سوال مرتبط را کادر زیر وارد نمایید تا پس از تایید کارشناسان ما به نمایش گذاشته شود.

مطالب پیشنهادی

مشاوره حضوری رایگان