عفونت آنفولانزا یک بیماری تنفسی حاد تبدار و بسیار مسری است، که توسط ویروس آنفولانزا ایجاد میشود که بیشتر در فصول سرد گریبانگیر افراد میشود و شباهتهای بسیاری با سرماخوردگی و کرونا دارد. بیماری آنفولانزا دستگاه تنفسی را درگیر میکند و موجب بروز اختلالات تنفسی در ریه، بینی و گلو میشود.
آنفولانزا در شروع بیماری، سبک و خفیف است که میتوان در خانه و با کمک طب سنتی آنرا درمان نمود.در ادامه روش های درمان آنفولانزا با استفاده از طب سنتی را بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: فرمدهی صورت با لیفت با نخ
علائم آنفولانزا
- تب و لرز
- بدن درد
- گلودرد
- سرفه خشک
- آبریزش و گرفتگیبینی
- حالت تهوع و استفراغ
- اسهال
- گرفتگی معده
درمان آنفولانزا در طبسنتی
اگر مبتلا به آنفولانزا شدید و بیماری زمینهای ندارید با یکسری از درمانهای خانگی و سنتی میتوانید به بهبود علائم و کاهش طول مدت دوره آنفولانزا کمک کنید. درواقع درمان آنفولانزا با روش های سنتی و داروهای گیاهی بسیار مؤثر است و میتواند شما را از شر علائم آزاردهنده بیماری رها کند.
- اصلاح مزاج
برای مبتلا نشدن به بیماریهای ویروسی از قبیل سرماخوردگی، آنفولانزا و … مهمترین و موثرترین کار اصلاح مزاج است. چرا که بنا نهادن اصول زندگی بر اساس مزاج شخصی، باعث قوی شدن سیستمایمنی و به دنبال آن کاهش فعالیت ویروسها در این بدن خواهد بود و کاهش احتمال ابتلا شدن به این بیماریها را به دنبال خواهد داشت.
باوری غلط در این رابطه وجود دارد که خوردن گرمیها و انواع دمنوشها باعث جلوگیری از ابتلاء به سرماخوردگی میشود. این توصیه برای همه نیست و بیشتر برای سرد مزاجان میباشد؛ بنابراین گرم مزاجان باید در کل و نیز در ایام حاد سرماخوردگی از زیاده روی در مصرف مواد با مزاج گرم حتماً پرهیز کنند و از طرف دیگر، درجاتی از خنکی جات نیز استفاده کنند؛ البته خوردن بیرویه خنکیجات نیز توصیه نمیشود حتی به گرم مزاجان چراکه باعث انحراف مزاج به سمت سردی میشود.
- آب و مایعات بنوشید
فرد مبتلا به آنفولانزا به دلیل تب و اسهال بخشی از آب بدن را از دست میدهد و دچار کم آبی میشود. نوشیدن مقدار کافی از آب و مایعات مخصوصا مایعات گرم توصیه میشود، چون میتواند آب از دست رفتهی بدن را تامین کند و به برطرف شدن علائمی مانند خستگی و بدندرد کمک کند.
همچنین آب به مرطوب نگه داشتن مخاط بینی و دهان کمک میکند. نوشیدن ۸ لیوان آب گرم یا ولرم برای افرادی که به آنفولانزا مبتلا هستند، درست همانند معجزه عمل میکند.
برای تأمین آب مورد نیاز بدن میتوانید از آب نارگیل، آبمیوههای طبیعی، سوپ و آب سبزیجات تازه استفاده کنید.
- به اندازه کافی بخوابید و استراحت کنید
سادهترین و سریعترین راه درمان آنفولانزا در خانه استراحت کردن است. کمخوابی باعث افزایش هورمون کورتیزول میشود، این هورمون میتواند با اثر بر روی خلق و خو علائم التهاب و خستگی ناشی از آنفولانزا را بدتر کند. از طرفی خواب به اندازه و به موقع باعث ترشح نرمال هورمون ملاتونین میشود. ملاتونین اثرات ضدویروسی، ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارد که به بهبود علائم آنفولانزا کمک میکند.
به طور کلی زمانی که در بدن عفونت ایجاد میشود، سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با این عفونت به انرژی زیادی نیاز دارد. بهتر است در طول بیماری کار کردن را فراموش کنید و از فعالیتهای شدید نیز خودداری کنید تا هر چه سریعتر بهبود پیدا کنید.
- آب نمک غرغره کنید
غرغره کردن آب نمک از اقدامات خانگی برای درمان آنفولانزا است. این کار باعث میشود گلودرد تسکین بیاید و مخاط بینی و دهان شستشو و ضدعفونی شود. برای تهیهی آب نمک باید از آب جوشیدهی سرد شده یا ولرم استفاده کنید و در هر بار غرغره کردن ۱۰ الی ۲۰ ثانیه آن را داخل دهان بچرخانید. روزانه سه یا چهار بار باید این کار را انجام دهید.
- ویتامین سی
ویتامین C یکی از عناصر ضروری برای تقویت سیستم ایمنی بدن است که میتواند باعث بالا رفتن مقاومت در برابر آنفولانزا شود. همچنین درمان موثری برای عفوتهای دستگاه تنفسی است. منابع غنی از ویتامین C شامل مرکبات مانند پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، سبزیجات برگ تیره مانند اسفناج و کلم بروکلی است. توصیه میکنیم درصورت ابتلا به آنفولانزا حتماً از سبزیجات تازه و آب پرتقال به صورت روزانه استفاده کنید.
پیشنهاد مطالعه : قیمت لیفت صورت با نخ
- دمنوش میخک و زنجبیل
میخک دارای خواص ضدویروسی، ضدالتهابی، تقویت کننده سیستم ایمنی و تسکین ناهنجاریهای تنفسی است و به همین دلیل در درمان آنفولانزا بسیار موثر است. ائوژنول موجود در میخک، خاصیت ضدویروسی به ویژه بر علیه سویههای مختلف آنفولانزا دارد. علاوه بر این میخک دارای مقادیر فراوانی ویتامین C و ویتامینهای خانواده B است که نقش موثری در تقویت سیستمایمنیبدن دارند.
زنجبیل حاوی موادی با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که میتواند از بدن در برابر عوامل بیماریزا دفاع کند.
نوشیدن روزانه دو لیوان دمنوش میخک و زنجبیل میتواند ضمن از بین بردن احتقان بینی و گلو موجب بهبود سایر علائم آنفولانزا نیز شود.
- چای پونه
عصاره گیاهان خانواده نعناعیان غنی از فلاونوئیدها است که خواص ضدویروسی دارند. منتونن به عنوان ماده موثره موجود در پونه اثرات آنتیاکسیدانی دارد و باعث کاهش التهاب و تقویت سیستمایمنی هنگام ابتلا به آنفولانزا میشود. پونه باعث تسکین التهاب گلو، سرفه و سینوزیت میشود.
- دمنوش آویشن
آویشن یکی دیگر از دمنوشهای گیاهی مفید برای مبارزه و تقویت بدن در برابر آنفلونزا است. آویشن در طبسنتی برای درمان علائمی چون از برونشیت و سرفه کاربرد دارد و یک خلط آور طبیعی است. ترکیبات پلیفنلی و فلاونوئیدی آویشن مانند کافئیکاسید، رزماریتیکاسید و کوئرستین در درمان گرفتگی و آبریزش بینی و سرفه موثرند.
- دمنوش دارچین
دارچین یکی از قدیمیترین خوراکیهای شفابخش است که به عقیده مصریان باستان ارزشی بیش از طلا و نقره دارد. دارچین برای تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان سرفههای مزمن، علائم آنفولانزا و پاک کردن سینوسها مفید است.
هنگام ابتلا به آنفولانزا روزانه دو بار و هر بار مخلوطی از یک قاشق چایخوری دارچین و یک چهارم قاشق چایخوری عسل میل کنید. دمنوش چوب دارچین، لیمو، زنجبیل و عسل هم شفا دهنده آنفولانزا است.
- عسل
درمان آنفولانزا با استفاده از عسل بسیار توصیه شده است. متخصصان طبسنتی عقیده دارند عسل طبیعی خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی دارد و به عنوان تسکیندهنده سرفه و گلودرد استفاده میشود. هنگامیکه عسل به همراه کمی آب لیموی تازه و یا دارچین در آب ولرم مصرف شود تاثیر بسزایی برای بهبود گلودردهای ناشی از آنفولانزا و کرونا دارد. مصرف روزانه و منظم عسل به علت خاصیت ضدویروسیاش برای بهبود علائم آنفولانزا مفید است و در صورت وجود سرفه، میتواند تسکین دهندهی خوبی باشد.
- سیر
درمان آنفولانزا در خانه توسط سیر که یک خوراکی قوی برای از بین بردن میکروب است بسیار توصیه شده است. خواص درمانی سیر به دلیل وجود آلیسین است. استفاده از خواص سیر خام و پخته در رژیم غذایی میتواند به از بین بردن میکروبها و تسریع بهبود بیماری کمک زیادی کند. سیر را در غذاها استفاده کنید و نگران از دست رفتن خواص ان با پخت و پز نباشید.
پیشنهاد مطالعه : رفع نواقص بینی با لیفت با نخ
- مصرف زینک
زینک یکی از ضروریترین عناصر معدنی است که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و باعث میشود گلبولهای سفید بتوانند در مقابل عوامل بیماریزا مقاومت بهتری داشته باشند و از تکثیر ویروس آنفولانزا در بدن جلوگیری میکند. به این ترتیب مصرف منابع غذایی حاوی زینک میتواند موجب بهبودی سریع فرد مبتلا به آنفولانزا شود. گوشت قرمز، صدف، عدس، نخود، لوبیا، لبنیات، تخم مرغ از غذاهای سرشار زینک هستند.
- غذاهای مقوی و سالم میل کنید
کسانی که مبتلا به آنفولانزا میشوند برای درمان خانگی آنفولانزا و تأمین انرژی بدن و کمک به سیستم دفاعی باید از میوه و سبزیجات تازه، غذاهای مقوی، آبکی و گرم استفاده کنند. به همین جهت خوردن آب گوشت قرمز و آب استخوان که حاوی مقادیر بالای پروتئین و آهن است به بیماران توصیه میشود.
سوپ مرغ داغ میتواند به کاهش مخاط در سیستم تنفسی کمک کند و با هیدراته کردن بدن و همچنین تأمین ویتامینها و پروتئین مورد نیاز بدن به درمان آنفولانزا کمک کند.
همچنین برای درمان آنفولانزا در خانه بهتر است بیماران از غذاهایی که به راحتی هضم میشوند مانند موز، برنج، سیب، نون تست، بلغور جو دوسر استفاده کنند. اما خوردن غذاهای تند و پرادویه به دلیل تحریک گلو و افزایش سرفه ممنوع است.
- روغن تراپی کنید
روغن های گیاهی همچون روغن بفشه، روغن بابونه، روغن زنجبیل، اکالیپتوس و اسطوخودوس و … میتوانند موجب بهبود فرد و کاهش علائم آنفولانزا شوند. اما باید دقت داشته باشید استفاده از این روغنها خوراکی نیست و باید به روی پوست استعمال شود.
- بخور و حمام گرم
دوش آب گرم و بخور دادن میتواند به بهبود سینوزیت و بازشدن گرفتگی بینی کمک کند علاوه بر این به کاهش درد استخوانها و سردرد کمک میکند.
زیرا رطوبت باعث از بین رفتن عامل بیماریزا میشود و از طریق آن تورم بینی و ریه هم تسکین مییابد. بخور دادن علاوه بر باز کردن راههای تنفسی سرفهها را هم کم میکند و از این طریق موجب بازگشت سلامتی میشود.
درمان علائم آنفولانزا بر طبق دستور پزشک طبسنتی
درمان سرفه خشک
- یک قاشق مرباخوری دانه به را در یک لیوان آب جوش بریزید.هر نیم ساعت دو قاشق غذاخوری از لعاب آن بخورید.
- یک قاشق غذاخوری بنفشه یا پنیرک یا ختمی (فقط یکی از آنها) را در نصف لیوان آب جوش بمدت دهدقیقه دم کنید و صاف کنید. سپس هر ۸ ساعت بخورید.
درمان سرفه خلط دار
- ۵ عدد عناب متوسط نیمکوبشده را با ۲ تا ۳ سانتیمتر چوب دارچین، با ۱/۵ لیوان آب بجوشانید تا به یک لیوان برسد و هر ۸ ساعت میل کنید.
- ۵ عدد عناب نیمکوب را با یک قاشق غذاخوری آویشن با ۱/۵ لیوان آب بجوشانید تا حجم آن به یک لیوان برسد. روزی دو الی سه بار و هر بار نصف لیوان بخورید.
درمان گلو درد
- یک قاشق غذاخوری پنیرک در یک لیوان آب جوش 15 دقیقه دم شده، صاف کرده و بعد از غذا میل شود.
- هر 12 ساعت حریره بادام مصرف شود.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
بروز علائمی مانند سرفه، آبریزش بینی و گرفتگی آن، تب بالاتر از ۳۸ درجه سانتیگراد میتواند به عنوان نشانههای آنفولانزا تلقی شود. این علائم با درمان خانگی آنفولانزا در مراحل ابتدایی بیماری از بین میرود. اما اگر علائم بیشتر از ۱۰ روز بهبود نیافت و تب باقی ماند، درد روی قفسه سینه احساس کردید، لرز یا تعریق داشتید، در خلط خون یا مخاط مشاهده کردید یا حتی مشکلی در تنفس داشتید باید از پزشک کمک بگیرد و در صورت نیاز دارو مصرف کند.