یکی از نشانه های کمبود آب در بدن غلیظ بودن ادرار فرد است، از بین رفتن نشاط و افتادگی یا شلی پوست، سرگیجه و نداشتن هوشیاری کامل از نشانههای کمبود آب در بدن است در نتیجه تنها عطش و تشنگی نشانه کم آبی در بدن فرد نیست.
بعضی از افراد مانند کودکان و سالمندان در مقایسه با دیگر افراد در مقابل کمبود آب بدن حساستری دارند؛ این اشخاص تا حد امکان نباید در محیط های خیلی گرم و آفتابی قرار بگیرند همچنین آنها باید مصرف مایعات و میوههای آبدار را در طول روز افزایش دهند تا آب مورد نیاز بدن خود را تامین کنند.
البته مصرف آب با یخ چندان جایز نیست و باید آبی مصرف کنند که مقداری خنک باشد؛ افرادی که خیلی اضافه وزن دارند یا مزاج آن ها بلغم است هم بهتر است آب گرم بنوشند.
مصرف ماءالشعیر طبی، دوغ همراه با تخم خرفه و شربت هایی مانند سکنجبین برای رفع عطش بسیار مفید است؛ جهت تهیه ماءالشعیر طبی باید به ازای هر یک لیوان جو، ۱۵ لیوان آب اضافه شود و مخلوط آب و جو را روی گاز با شعله بسیار کم بگذارید تا جوها شکفته شوند پس از آن جوها را از صافی بگذرانید حال این محلول را میتوانید روزانه یک تا سه لیوان بنوشید.
افرادی که مزاج آن ها سوداوی است برای برطرف شدن حس تشنگی خود باید آب جوشیده ولرم را همراه با یک حبه قند یا کمی عسل بنوشند.