دلایل خارش پوست و کهیر زدن

دلایل خارش پوست و کهیر زدن

خانه / تازه های سلامت / دلایل خارش پوست و کهیر زدن

شما هم مطمئناً حس خارش را زمان گزیده شدن توسط پشه تجربه کرده اید و یا شاید به دنبال مصرف دارویی خاص یا غذای پر ادویه، دچار خارش و کهیر شده باشید.گاه خارش چنان شدید است که فرد، قادر به خوابیدن نبوده و امکان زندگی عادی برای فرد وجود ندارد.

خارش ، یکی از شایع ترین شکایات پوستی است که گاهی آن قدر شدید می شود که خواب و آرامش را از فرد می گیرد. شدت خارش گاهی به حدی است که بیمار با خاراندن های مکرر، بدنش را زخم می کند. خارش پوست یک حس ناخوشایند است که فرد را متمایل به خراشاندن بدن می کند. این حس، یکی از شایع ترین شکایاتی است که بیماران را مجبور می کند برای درمان آن به متخصصین پوست و مو مراجعه کنند.

دلایل خارش پوست

خارش پوست از مشکلات شایع پوستی که بسیار هم عذاب آور است, خارش پوست دلایل مختلفی دارد که در ادامه با آن ها آشنا میشوید.

خشکی پوست: پوست خشک نیاز به مراقبت و مرطوب‌سازی دارد. خشکی پوست می‌تواند باعث تحریک و خارش شود.

حساسیت و آلرژی: برخی افراد به مواد شیمیایی، محصولات آرایشی یا مواد حاجب ممکن است حساسیت نشان دهند که باعث خارش و تحریک پوست شود.

عفونت‌های پوستی: عفونت‌های باکتریایی یا قارچی می‌توانند علت خارش و تحریک پوست باشند. به عنوان مثال، کهیر زدن ممکن است ناشی از عفونت قارچی باشد.

شرایط پوستی مزمن: برخی بیماری‌های پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس می‌توانند باعث خارش پوست شوند. تماس با مواد آلرژنی: تماس با مواد مختلف مانند مواد شوینده، صابون‌ها، یا حتی با لباس‌ها و فرش‌ها ممکن است باعث آلرژی و خارش شود.

تغییرات هورمونی: تغییرات در سطوح هورمون‌ها، به خصوص در دوران بارداری، دوران قاعدگی، یا دوران سنی میانسال، ممکن است باعث تحریک پوست و خارش شوند.

تنش و استرس: تنش و استرس نیز می‌توانند به عنوان عامل تحریک‌کننده برای پوست عمل کنند و خارش را افزایش دهند.

بیشتر بدانید: جوانسازی پوست دست

خارش پوست

انواع خارش پوست

خارش حاد و مزمن دو شکل از تحریک پوست هستند که به تفاوت مدت زمان آنها تعریف می‌شوند. خارش حاد که معمولاً زیر شش هفته طول می‌کشد، به شدتی احساس می‌شود و عمدتاً ممکن است ناشی از عوامل ناشی از آلرژی، عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی، تماس با مواد آلرژنی یا تغییرات در محیط باشد.

در مقابل، خارش مزمن که بیش از شش هفته طول می‌کشد، ممکن است متغیر در شدت باشد و به طور عمده با مشکلات پوستی مزمن مانند اگزما، پسوریازیس، یا عفونت‌های قارچی مرتبط باشد. علاوه بر این، خارش مزمن ممکن است ناشی از مسائل داخلی از جمله اختلالات هورمونی، دیابت، یا مشکلات عصبی باشد.

برای درمان خارش حاد اغلب کافی است که علت اصلی برطرف شود، در حالی که در مواجهه با خارش مزمن، نیاز به تشخیص دقیق علت و درمان هدفمند برای مدیریت آن و افزایش کیفیت زندگی داریم.

بیشتر بدانید: خواص جوانه ها بر سلامت پوست و مو

خارش پوست نشان دهنده چیست؟

خارش پدیده ای ناراحت کننده و یکی ازعلل شایع مراجعه به پزشکان می باشد.خارش می تواند به صورت موضعی و یا در کل بدن ایجاد گردد. می تواند علامت یک بیماری پوستی و یا یک بیماری داخلی باشد.

قبل ازهرچیزبهتر است به برخی موارد توجه کرد که برخی از آنها عبارتند از آیا شغل شما ایجاب می کند که با مواد شیمیایی تماس داشته باشید، آیا ورزشی مانند شنا را دوست دارید که میتواند باعث خشکی و تحریک پوست شما شود،آیا مبتلا به بیماری هایی هستید که ناچار به مصرف طولانی مدت داروها هستید،آیا آلرژی خاصی دارید و علایم حساسیت های تنفسی و پوستی در شما وجود دارد، مروری کوتاه بر عوامل ایجاد کننده خارش به دانسته های شما در مورد این بیماری آزار دهنده کمک خواهد کرد.

بیشتر بدانید: عمل جراحی زیبایی بینی

کهیر زدن پوست

علت های موضعی خارش چیست؟

علت ها ی موضعی خارش متفاوت است که برخی از آنها عبارتند از خشکی پوست می تواند از بچگی وجود داشته و یا در افراد مسن به عنوان پدیده ای طبیعی وجود داشته باشد، حساسیت ها یی که به علت تماس با مواد تحریک کننده و یا موادی باشد که فرد نسبت به آن حساسیت دارد وحساسیت به داروهای خوراکی می تواند به صورت خارش ها ی موضعی خود را نشان دهد وگزش حشرات بخصوص در نقاط باز بدن یکی از علل شایع خارش بخصوص در کودکان است و البته در تمام سنین دیده می شود.

بیماری ها ی عصبی و کهیر از علل دیگر خارش ها ی با منشا پوستی است ودر زمان حاملگی انواع خارش می تواند در تمام مراحل حاملگی دیده شود، شوره سر و بدن نیز یکی ازعلت ها ی شایع مراجعه بیماران به متخصصین پوست نیز خواهد بود.

برخی از بیماری ها ی داخلی که باعث ایجاد خارش در بدن می شوند، می تواند شامل بیماری ها ی کلیه و نارسایی کلیه، بیماری ها ی کبدی، بیماری قند،کم کاری و پرکاری تیرویید،کم خونی، بیماری ها ی بدخیم خونی و یا تومورهای داخلی می باشد.
ساکت ادامه داد :خارش می تواند علت مغزی داشته باشد کهاین امر در کسانی که دچار سکته مغزی و یا آسیب ها ی دیگر مغزی شده اند به صورت خارش ها ی مقاوم به درمان دیده می شود.

زمانی که علت مشخصی برای خارش نیافتیم باید دقت کرد که علایمی از اضطراب و افسردگی و وسواس وجود دارد یا خیر زیرا اضطراب و افسردگی می تواند خود را به صورت خارش نمایان کند.

متخصص با سوال کردن و معاینه پوست و کل بدن می تواند با تشخیص سریع و در صورت پیچیده بودن علت ها ی خارش با آزمایشات لازم به علت خارش پی ببرد.درمان خارش با توجه به علت اولیه و برداشت و یا درمان عامل تحریک کننده خارش است.

درمان ها از مرطوب کننده ها تا آنتی هیستامین ها ی مختلف و یا درمان ها ی تهاجمی تر بستگی به علل خارش، متفاوت است. در نهایت باید توجه کنید که آیا کودک خارش دارد و یا افراد میانسال و یا مسن خانواده دچار خارش هستند.مسایل شغلی و علاقمندی ها و تفریحات فرد و رژیم غذایی و دارویی می تواند علل خارش را از هم متمایز ساخته و به شما در شناخت عامل خارش و استفاده از راه درمان مناسب کمک کند.
وی در پایان گفت :به یاد داشته باشید هوای گرم، عرق زیاد و خشکی فضایی که در آن زندگی می کنید می تواند در تشدید همه علت ها ی خارش دخالت داشته باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دریافت مشاوره

جهت اخذ نوبت در کلینیک آرمان الهیه کافیست فرم زیر را با کامل نمایید

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه شما

کاربر محترم شما میتوانید دیدگاه خود درباره مطلب فوق و یا هرگونه سوال مرتبط را کادر زیر وارد نمایید تا پس از تایید کارشناسان ما به نمایش گذاشته شود.

مطالب پیشنهادی

مشاوره حضوری رایگان